Global Mala 2014

Global Mala 2014

LET OP: Global Mala van dit jaar vind je hier!

Global Mala

Op 20 september 2014 is de “gratis” Haha Yoga les weer een groot succes geworden!

De bedoeling van Global Mala is goed te doen voor de aarde en de mensen. Al jaren hebben wij de donaties geschonken aan Stichting Lutoban. Door een oud leerling van mij is deze stichting opgezet om hulp te bieden aan arme kinderen in de Filipijnen.

Dit jaar kreeg ik een viertal gezinnen toegewezen om spullen voor in te zamelen. Zij wonen in het noorden van Negros en werken in de suikerriet plantages. Ze moeten daar zwaar werk doen en kappen met kapmessen, in een hoge omgevingstemperatuur, het suikerriet. Ze verdienen daarmee maar 3 euro per dag. En als er geen werk is, hebben ze geen inkomen. Ze wonen in hutjes van hou/palmbladeren/golfplaten. Hun kinderen zijn hun rijkdom, een godsgeschenk zoals ze zeggen. Maar ze hebben maar zo weinig om te delen. We hebben nu heel veel spullen ingezameld om deze gezinnen dingen te geven die wij heel normaal vinden; kleding, schoenen, speelgoed en knuffels. De gezinnen die wij hebben mogen helpen zijn van:
Rosaly delo Santos, 8 kinderen
Josephine Justo, 9 kinderen
MariaLuz Abello, 10 Kinderen
Ronnie Rosal, 13 kinderen
Daarnaast hadden we zoveel ingezameld dat we ook nog spullen kunnen verdelen over andere gezinnen, want er zijn er nog veel meer.

Over het geldbedrag hebben we goed nagedacht en dit jaar willen we de arme gezinnen in het noorden van Negros een heerlijke kerst bezorgen. Kerst is een heel belangrijk feest in de Filipijnen, vanwege hun geloof. Deze gezinnen eten dagelijks heel eenzijdig altijd rijst en wat groente, maar geen geld voor vlees. Voor 15 euro per gezin kunnen wij nu 8 á 9 gezinnen een fatsoenlijke maaltijd en wat extra bieden en ze een fantastische dag bezorgen!

GEEN KERSTKAARTEN MAAR EEN MOOIE KERST VOOR DE ARME MENSEN IN NOORD NEGROS FILIPIJNEN:
Ik heb er dan ook een missie van gemaakt om iedereen aan te moedigen dit jaar geen kerstkaarten te versturen, maar emails en facebook berichten en 15 euro over te maken voor een mooie, voedzame kerst in noord Negros! Dat kan op IBAN:  NL 68 INGB 0005 2986 82 t.n.v. Saya Periang Yogaschool, o.v.v. Fijne kerst in de Filipijnen. Ik zal het totaalbedrag dan weer overmaken op de rekening van Stichting Lutoban en ze verrassen!!
Hier op de site houd ik jullie op de hoogte van het resultaat.

Foto’s van de bezorging van checque en spullen bij Lutoban op 29 oktober:

Stichting LutibanStichting LutobanStichting LutobanStichting LutobanStichting LutobanStichting Lutoban

Wil je nog iets doen voor Stichting Lutoban? Dan kun je geld storten op de rekening van Lutoban www.lutoban.com . Of breng knuffels of kleertjes voor baby´s en kinderen/jongeren bij Saya Periang Yogaschool. Wij zorgen dat het bij Lutoban terecht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *