Even voorstellen – Merel

Even voorstellen

Ik ben Merel van Es – van der Heiden (1973). Ik ben getrouwd en moeder van Donna (mei 2008) en Xen (april 2010). Met veel plezier geef ik verschillende yoga en Shantala Babymassage lessen en heb een een natuurgeneeskundige praktijk waar ik gezinnen help om  in balans te komen.

Mijn leven heeft de mooie weg naar yoga gevonden. In het verleden heb ik gewerkt als account executive, maar ik ontdekte dat ik meer geïnteresseerd was in werken met mensen dan in commercie. Daarom heb ik mijn opleiding aangevuld met SPH bij Avans Hogeschool en werkte jaren in de crisishulpverlening (residentieel en ambulant), als coach voor jongeren met opvoed- en ontwikkelingsproblemen en als maatschappelijk werker op een school voor kinderen met ASS. Omdat ik altijd druk bezig was met werken, studeren en veel sporten, heb ik mijn rustpunt gezocht in yoga. Ik vond veel plezier en evenwicht in mijn leven door yoga en ik kon mijn energie veel beter verdelen. Voor mij was dit een heel positieve wending in mijn leven en ik wilde dit voor mijzelf verder ontwikkelen en het met anderen delen. Ik heb toen een allround yoga docentenopleiding gevolgd. Daarna ben ik les gaan geven aan jongeren in mijn toenmalige werk als hulpverlener en zag de positieve effecten op het leven van deze jongeren. Ik wilde snel meer mensen een toffe yoga beleving geven. Dit was het begin van Saya Periang Yogaschool. Inmiddels combineer ik met veel plezier het geven van yoga lessen met mijn praktijk.

Ik blijf mij voortdurend verder ontwikkelen in yoga, omdat mijn eigen ontwikkeling in yoga de basis is van waaruit ik les geef. Ik heb mijn basisopleiding aangevuld met de specialisatie zwangerschapsyoga en heb de opleiding kinderyoga bij Helen Purperhart in Almere gevolgd. Daarbij heb ik de opleiding tot Shantala Babymassage docent afgerond. In 2010 heb ik een 3 jaar durende teacher training afgerond bij Robert Boustany uit Texas VS. September 2010 heb ik mijn opleiding aangevuld met een certificering voor pre- en post- natale Pilates/yoga docent, van specialiste op dit gebied, Carolyne Anthony uit VS. Nu mijn natuurgeneeskundige praktijk ook ontwikkeling vraagt ben ik sinds 2013 bezig met een opleiding tot gezondheidsspecialist bij SORAG en heb deze bijna af. In 2015/2017 ben ik opgeleid tot Kindertolk bij PresentChild, in 2016/2017 ben ik opgeleid tot advanced Theta Healer en in 2015/2017 heb ik mijn Reiki I, II en III gehaald. Ik doe al deze opleidingen en trainingen met liefde voor de mensen die ik mag begeleiden en hoop veel mensen levens positief te mogen raken.