Yogavormen

Yogavormen

Op deze pagina vind je informatie over de inhoud van de bij ons aangeboden Hatha yoga,
individuele zwangerschapsbegeleiding
en Babymassage lessen

Hatha yoga met variaties

Hatha yoga is de meest bekende vorm van yoga in Nederland en richt zich op de lichamelijke oefeningen (asanas), ademhalingsoefeningen (pranayama), meditatieoefeningen en ontspanning. Het accent ligt op de asanas, die rustig en precies worden uitgevoerd en wat langer worden vastgehouden. Ook al is de lesopbouw rustig, de asanas kunnen heel intensief zijn.

De invulling yoga lessen zijn verschillend per yoga docent. In de lessen bij Saya Periang doen we graag asanas uit verschillende yoga vormen en gebruiken creativiteit om deze op een leuke manier te brengen. Er wordt uitgelegd hoe je de asanas doet en er wordt voor iedereen verschillende opties aangeboden. Op die manier kan iedereen op zijn of haar eigen niveau yoga beoefenen in dezelfde les. Er wordt ook uitgelegd waar de asanas goed voor zijn. De docent let goed op de juiste uitvoering van de asanas en begeleidt / past aan waar nodig. Zo beoefen je yoga veilig en heb je er zo veel mogelijk profijt van. Daarbij zijn onze lessen in een goede sfeer en gezelligheid, zodat het elke keer weer leuk is om te gaan.

All lessons can be guided in English. For more information please send an email.

Individuele zwangerschapsbegeleiding

Tijdens je zwangerschap verandert er veel in je lichaam en gevoelens. Dit gebeurt onder invloed van de veranderde hormonen, het groeiende kindje in je buik en de gevoelens die hierbij komen. Deze zwangerschapsbegeleiding  helpt je een nieuw evenwicht te vinden. Er wordt aandacht besteed aan je lichaam, je gevoelens, je baby en de bevalling die gaat komen. Geen zweverig gedoe, maar gewoon met twee voeten op de grond oefeningen doen en adviezen krijgen waar je iets mee kan doen! De begeleiding wordt gegeven door Merel van Es, moeder van Donna (2008) en Xen (2010), vanuit haar eigen ervaring met zwangerschap, bevallen en ouderschap. Begeleiding is op basis van haar certificering en ervaring in yoga, zwangerschapsyoga, individuele begeleiding/coaching, Reiki master, Kindertolk (fluisterkind), en Theta Healing.

In de begeleiding in mijn praktijk wordt aandacht besteed aan:

het leren van zachte hatha yoga oefeningen voor een sterk en soepel lichaam
oefeningen voor een sterk en soepel bekkenbodem
ontspanningsoefeningen
ademhalingsoefeningen
contact maken met je kindje
tips tegen zwangerschapsklachten
informatie over zwanger zijn en bevalling
2 partnerlessen
tips en oefeningen voor na de bevalling
eventueel mogelijk Reiki behandeling voor ontspanning en meer energie
eventueel mogelijk het oplossen van emotionele blokkades d.m.v. Theta Healing

De zwangerschapsbegeleiding wordt gegeven aan de praktijk in de Vuurvlinder 5 te Breda

De begeleiding wordt ingevuld vanuit jouw specifieke vraag. De partnerlessen zijn gericht op praktische zaken. Je partner leert je te helpen met het controleren van je ademhaling en hoe steun te bieden tijdens de bevalling. De praktische voorbereiding op de bevalling, de fases van de bevalling en de periode na de bevalling worden tevens besproken. Vragen over specifieke klachten worden beantwoord met tips en oefeningen. Bij blijvende problemen met (bijvoorbeeld) bekkenbodem kan doorverwezen worden naar een bekkenfysiotherapeut. Ook persoonlijke stukken mogen, wanneer jij dit wilt, gezien worden en zullen met liefde en aandacht worden bekeken en eventueel verholpen met Kindertolk sessies (ja ook bij ongeboren kinderen), Reiki en Theta Healing.

Shantala babymassage aan huis

Shantala babymassage is een bijzondere manier om elkaar te leren kennen. Zonder woorden leer je de taal van je baby te verstaan, lichaamstaal.

In de eerste negen maanden is lichaamstaal de enige taal die de baby spreekt. Met de Shantala babymassage, die eenvoudig te leren is, activeer je zowel jouw eigen zintuigen als die van jouw baby, waardoor je intuïtief aanvoelt wat goed is voor jouw baby. Door de Shantala babymassage slapen baby’s regelmatiger, krijgen ze een betere spijsvertering en een groter besef van geborgenheid en liefde. Doordat de massage in korte broek wordt gedaan met je baby op schoot, versterk je de band met je baby door het contact op de blote huid. De privé cursus Shantala babymassage is bestemd voor moeders en/of vaders met baby’s vanaf ongeveer zes weken tot negen maanden. Shantala Babymassage aan huis is een privé cursus van 3 lessen van anderhalf uur bij jullie thuis. In de cursus leer je  hoe je je baby Shantala Babymassage kunt geven. Daarbij krijg je veel praktische informatie. Dit alles lekker bij jullie thuis in eigen vertrouwde sfeer. Je kunt de cursus privé houden of samen doen met een of een paar vriendinnen. We kiezen dan de meest geschikte locatie of wisselen elke week adressen af.

De lessen zijn opgebouwd in de onderdelen: Binnenkomst en rondje “hoe gaat het”, de babymassage, pauze, voeden, bespreken van een thema en afsluiten. De lessen worden gegeven door Merel van Es, moeder van Donna (2008) en Xen (2010), vanuit haar eigen ervaring met haar kindjes. Docente is opgeleid door Vakgroep Shantalamassage Docenten (VSD). Je krijgt een mooie cursusmap mee met de behandelde thema´s en geïllustreerde instructie voor de massage techniek, zodat je er heel lang plezier van kunt hebben.

Wat leer je nog meer?

Til technieken en het dragen van de baby op haptonomische wijze.
Het belang van vertragen en om in rust en met aandacht met jouw baby bezig te zijn.
Wat te doen bij darmkrampjes?
Lichaamstaal van jouw baby en veel praktische tips.

Lessen worden gegeven op samen overeengekomen data en tijd.

All lessons can be guided in English  and partnerlesson information hand outs are available in English as well.
For more information please send an email.